Sectoren

Industrie

Als maritieme specialist bieden wij een uitgebreid pakket aan goederen en diensten, met focus op innovatie en service voor de industrie. Van staaldraad tot gasolie, wij hebben het op voorraad.

Alles in huis voor de industrie

We leveren, produceren, bieden service of repareren alle benodigde materialen en gereedschappen voor de industrie. Als VCU, zijn we voortdurend innoverend bezig, en stellen we onze leden, partners en klanten in staat om gebruik te maken van onze snelle service, expertise en betrouwbaarheid. De Visserij Coöperatie bezit drie moderne panden op Urk. Zowel het hoofdkantoor als VCU Oil BV, VCU Store BV, VCU Safety Centre BV, VCU Maritime BV en VCU TCD BV bevinden zich op Urk.

De beste service

Met moderne panden op Urk en een wagenpark dat snel ter plaatse kan zijn, bedienen we een breed werkgebied, van Nederland tot het Verenigd Koninkrijk en verder.

Robotics

VCU Robotics de partner voor innovatieve automatiserings- en robotiseringsoplossingen op maat. Robotics heeft zich gespecialiseerd in het creëren van efficiënte, klant-specifieke systemen die naadloos aansluiten bij de bedrijfsprocessen.

Pick & Place machines

Onze hygiënische pick & place systemen zijn speciaal ontworpen voor de voedselindustrie, waar efficiëntie en productintegriteit van cruciaal belang zijn. Met geavanceerde high-flow grippers kunnen onze delta-robots meerdere voedselproducten oppakken en verplaatsen, zonder enige beschadiging aan het product. Dit zorgt ervoor dat elk product met de grootste precisie en zorg in de verpakking of op de gewenste locatie wordt geplaatst. Onze technologie garandeert niet alleen snelheid en nauwkeurigheid, maar voldoet ook aan de strengste hygiënenormen.

Lees verder op de website van VCU Robotics.

 

Las- en constructiewerk

Bij VCU zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardig las- en constructiewerk voor zowel de Maritieme als de industriële sector. Met jarenlange ervaring en een team van deskundige vakmensen, bieden wij maatwerkoplossingen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid, ook wat betreft eventuele klasse-certificering. Of het nu gaat om complexe staalconstructies, pijpleidingen of onderhoudswerkzaamheden, wij staan klaar om uw projecten efficiënt en vakkundig uit te voeren.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Machinefabriek

Uw partner in hoogwaardig constructiewerk

Bij VCU TCD beschikken we over een uitgebreid en modern machinepark, uitgerust met (CNC) draai- en freesbanken, kant- en knipbanken, plaatwalsen, MIG-, MAG- en TIG-lasapparatuur en een waterstraalsnijmachine. Onze volledig uitgeruste machinefabriek is dé plek voor al uw staal-, RVS- en aluminium constructiewerk. Met onze geavanceerde technologie en vakmanschap leveren wij maatwerkoplossingen van de hoogste kwaliteit.

 • Waterstraal snijden
 • Knippen
 • Kanten
 • Walsen
 • Boren- en Tappen
 • Lassen
 • Assembleren.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Generatorsets

Maatwerk Containeroplossingen en Behuizingen voor Generatorsets

VCU TCD BV kan wereldwijd op maat gemaakte containeroplossingen en behuizingen leveren voor generatorsets. Indien gewenst kunnen we deze oplossingen ook geluidsarm fabriceren. Deze oplossingen kunnen modulair worden geproduceerd.

Samenwerking met Piet Brouwer Power Solutions BV

VCU TCD BV werkt samen met onze partner Piet Brouwer Power Solutions BV voor de volgende toepassingen:

 • Back-up systeem voor het openbare elektriciteitsnet
 • Industriële noodstroomvoorziening
 • Tijdelijke stroomvoorziening
 • Stroomvoorziening voor grote evenementen
 • Stroomvoorziening voor offshore- en maritieme toepassingen.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU Cooling & Ice Machines

Wij zijn gespecialiseerd in de koeling van zowel de vis, als ook de koeling van koelcellen en ruimen op visserijschepen. Tevens kunnen wij de volledige installatie verzorgen en leveren wij de VCU Slurry Ice machines en VCU Flake Ice machines in verschillende capaciteiten.

VCU Flake ICE machine

Sinds 2004 hebben we ons gespecialiseerd in ijsmachines, zowel slurry- als schilferijsmachines. Onze machines worden geïnstalleerd op vissersschepen en bij visverwerkingsbedrijven.

Onze schilferijsmachines zijn uitgerust met een verticale ijsmaker die volledig is gemaakt van roestvrij staal (SS-316) met een stationaire trommel. Het voordeel van een stationaire trommel is dat het koelmiddel niet kan lekken door de afdichtingen. Standaard is de ijsmaker ook geschikt voor het maken van schilferijs uit zeewater. De stevigheid van het ijs kan worden aangepast door zout aan het water toe te voegen. Hiervoor kan een speciale zoutmengpomp en -reservoir worden geleverd.

VCU Schilferijsmachines zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 500 kg tot 60 ton per dag.

VCU Slurry Ice Machine

Wij leveren VCU Slurry Ice machines in verschillende capaciteiten. Tevens kunnen wij de volledige installatie verzorgen. VCU’s Slurry Ice is een mix van microscopisch kleine ijskristallen. De Slurryijskristallen zijn minuscuul, slechts 5 micron (of 0,005 mm) in grootte. Het overspoelt volledig de producten waardoor er geen lucht tussen het product en het VCU Slurry Ice kan komen. Zo ontstaat er een maximaal oppervlaktecontact met het te koelen product. Dit resulteert in de snelst mogelijke koude overdracht, waardoor het product onmiddellijk tot de kern wordt gekoeld. Het belemmert potentiële schadelijke bacteriële groei en chemische reacties, waardoor de houdbaarheid van het product substantieel wordt verlengd.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Technische service

De machinefabriek VCU TCD is gespecialiseerd in het verlenen van technische service en het verrichten van reparaties, revisies, (grootschalige) verbouwingen, afbouw en nieuwbouw van allerlei schepen.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

 

Industrieel magazijn

Bij VCU TCD kunt u terecht voor een breed scala aan RVS en stalen bevestigingsmaterialen en Maritiem gerelateerde technische producten staan.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Industrieel staaldraad

VCU Maritime is een toonaangevende leverancier van staaldraad wereldwijd. Dankzij onze directe samenwerking met fabrikanten zijn wij in staat om zowel standaard als unieke en complexe staaldraden te ontwerpen en te produceren. Of u nu behoefte heeft aan reguliere staaldraad of een gespecialiseerde staaldraad, wij bieden een breed scala aan mogelijkheden.

Afwerkingsopties

Wij leveren staaldraad met diverse eindverbindingen naar keuze. U kunt hierbij denken aan opties zoals splitsen, klemmen, aangieten, of puntlassen. Daarnaast bieden wij een compleet assortiment van aanverwante materialen, waaronder hardware, sluitingen, spanschroeven, sockets, en kousen om aan al uw behoeften te voldoen.

RVS staaldraad voor een voegloze overgang

In Nederland wordt RVS staaldraad AISI316 gebruikt voor voegloze overgangen in bruggen en viaducten. Deze draad heeft een constructie van 1×19, wat zorgt voor maximale stijfheid. Ter bescherming zijn de draden omwikkeld met densoband en afgedicht met krimpkous, wat een duurzame en betrouwbare oplossing biedt voor constructieve uitdagingen.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

 

 

Industriële netwerk oplossingen

Bij VCU Maritime specialiseren we ons in het vervaardigen van netten op maat voor diverse toepassingen. Onze netten zijn perfect voor functionele doeleinden zoals valbeveiliging en bescherming, en ideaal voor architectonische vormgeving om een unieke maritieme sfeer toe te voegen aan uw omgeving.

Montage op locatie

Bovendien bieden wij professionele montage op locatie door onze gespecialiseerde netten specialisten inclusief alle benodigde hardware en materialen voor een veilige en duurzame bevestiging. Ontdek hoe onze maatwerknetten uw ruimte kunnen transformeren.

Voor meer informatie, lees hier verder of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Transport en hijsklussen

Alle onze vier kraanwagens zijn onder anderen voorzien van een autolaadkraan. Deze worden bediend door onze ervaren en gekwalificeerde chauffeurs.

VCU Maritime beschikt over de hieronder genoemde kranen. Alle kranen zijn voorzien van een draadlier.

 • 65 ton/mtr – 18 meter.
 • 65 ton/mtr – 31 meter.
 • 85 ton/mtr – 18 meter.
 • 110 ton/mtr – 19,60 meter.

De kraanwagens met 110 ton/mtr is uitgerust met een extra stempelpoot aan de voorzijde, waardoor er deze een bereik heeft van 360 graden. Ook hebben wij een spreader van 10 ton voor de diverse hijsklussen. Denk hierbij aan het hijsen van schuurtjes, machines, koelunits/airco’s, containers, zwembaden, jacuzzi’s, dakpannen, dakkapellen, zonnepanelen of als ondersteuning voor werkzaamheden op hoogte.

Voor meer informatie, lees verder of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Dit willen we graag

met u delen.