VCU Oil

VCU Oil B.V. is verantwoordelijk voor de levering van gasolie, smeerolie en vetten aan haar vloot. Zaken waar uw varende onderneming niet zonder kan. Producten waar ook met de grootste zorg mee om moet gegaan worden omdat zij het hart van de schepen in topconditie moeten houden.

VCU verzorgt vanuit een uitgebreid netwerk kwaliteitsproducten over heel Europa. Vanuit het kantoor op Urk wordt het logistiek van de grote stroom brandstoffen en smeermiddelen gecoördineerd en worden de prijzen bewaakt middels moderne apparatuur die dag en nacht de beursprijzen volgen.

 

Levering gas- en smeerolie

Geschiedenis en Kernactiviteit

In 1922 werd VCU opgericht met als voornaamste doel het gezamenlijk inkopen van gasolie. Sindsdien is het leveren van gasolie aan de aangesloten vloot een essentiële pijler van het bedrijf gebleven. Zelfs vandaag de dag profiteren tal van maritieme bedrijven van de gunstige gasolietarieven die VCU biedt. Hoofdzakelijk bedient VCU haar leden, maar ook andere klanten kunnen vaak profiteren van voordelige deals.

Inkoop en Levering

VCU koopt gasolie voor leveringen binnen Nederland tegen beursprijzen en heeft gunstige afspraken met gerenommeerde bunkerbedrijven voor het pompen van olie in schepen. Vanuit hun moderne bedrijfspand in Urk worden bunkeringen gecoördineerd en worden ontwikkelingen in de olieprijzen nauwlettend gevolgd om op gunstige momenten in te kopen.

Internationale Leveringen en Netwerken

VCU houdt een wekelijkse voorraad gasolie bij voor bunkeringen en streeft naar uitmuntende kwaliteit. Voor leveringen in het buitenland heeft VCU een uitgebreid netwerk van lokale leveranciers in havens van Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Het bedrijf blijft voortdurend zoeken naar gunstige afspraken met lokale leveranciers om het buitenlandse netwerk verder uit te bouwen en te optimaliseren. Dit stelt VCU in staat om vaak uit meerdere leveranciers te kiezen, wat de prijs voor gasolie voor schepen in het buitenland ten goede komt.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

 

Smeermiddelen

Het leveren van smeermiddelen en vetten is al sinds jaar en dag een kunst die door VCU verstaan wordt. Motorolie, hydrauliekolie, tandwielkastolie, schroefasvet is zo een greep uit de vele soorten die geleverd worden. VCU kan in principe van elk merk leveren maar is specialist in de merken Gulf, Mobil, Shell, Total, Kroon en Kuwait

Levering in busjes, drummen, vaten en bulk

Ten aanzien van deze merken heeft VCU ook de beschikking over een ondersteunende apparatuur dat adviezen kan verstrekken, maar dat ook zorgt voor het analyseren van smeeroliemonsters en alles wat daar om heen hangt. De smeerolie kan in alle soorten en maten geleverd worden van klein naar groot. Busjes, drummen, vaten of bulk is geen probleem.

Verpompen van vaten in de haven

In de standaard visserijhavens kan zelfs het verpompen van vaten smeerolie in de schepen door VCU geregeld worden doordat er gunstige pompafspraken zijn met gerenommeerde bunkerbedrijven die ook de gasolie voor VCU verpompen.

De smeerolie wordt hoofdzakelijk op bestelling geleverd aan alle soorten afnemers waarbij er heel snel geschakeld kan worden. Op iedere plek in Nederland kan in principe geleverd worden. Alles wordt gecoördineerd vanuit ons pand te Urk. In dit pand wordt ook een kleine grijpvoorraad aangehouden. Zowel visserijbedrijven als ook binnenvaartbedrijven profiteren hier regelmatig van.

Voor meer informatie of het vrijblijvend opvragen van prijzen neem gerust contact op.