Sectoren

Visserij

De Visserij Coöperatie Urk, (VCU) is sinds 1922 een begrip in de visserijwereld. Van staaldraad tot gasolie, van netten tot visverwerkingslijnen en lieren hebben we alles op voorraad, we leveren producten, bieden service of repareren alle benodigde materialen en gereedschappen voor de visserij industrie.

Sinds 1922 actief in de visserij

Als VCU, zijn we voortdurend innoverend bezig, en stellen we onze leden, partners en klanten in staat om gebruik te maken van onze snelle service, expertise en betrouwbaarheid. We beschikken  over drie moderne bedrijfspanen op Urk. Het moderne wagenpark bestaat uit servicebussen en kraanwagens. Deze worden ingezet om leveringen en  reparaties op locatie, snel te kunnen uitvoeren. Ons werkgebied betreft voornamelijk West- Europa.

Wij helpen u graag verder

VCU beschikt over een modern wagenpark bestaande uit o.a. service bussen en kraanwagens. Deze zijn ingericht om snel ter plaatse leveringen en reparaties uit te voeren. Ons werkgebied beslaat Nederland, Frankrijk, België , Duitsland, Denemarken, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Brochure visserij

Levering gas- en smeerolie

Geschiedenis en Kernactiviteit

In 1922 werd VCU opgericht met als voornaamste doel het gezamenlijk inkopen van gasolie. Sindsdien is het leveren van gasolie aan de aangesloten vloot een essentiële pijler van het bedrijf gebleven. Zelfs vandaag de dag profiteren tal van maritieme bedrijven van de gunstige gasolietarieven die VCU biedt. Hoofdzakelijk bedient VCU haar leden, maar ook andere klanten kunnen vaak profiteren van voordelige deals.

Inkoop en Levering

VCU koopt gasolie voor leveringen binnen Nederland tegen beursprijzen en heeft gunstige afspraken met gerenommeerde bunkerbedrijven voor het pompen van olie in schepen. Vanuit hun moderne bedrijfspand in Urk worden bunkeringen gecoördineerd en worden ontwikkelingen in de olieprijzen nauwlettend gevolgd om op gunstige momenten in te kopen.

Internationale Leveringen en Netwerken

VCU houdt een wekelijkse voorraad gasolie bij voor bunkeringen en streeft naar uitmuntende kwaliteit. Voor leveringen in het buitenland heeft VCU een uitgebreid netwerk van lokale leveranciers in havens van Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Het bedrijf blijft voortdurend zoeken naar gunstige afspraken met lokale leveranciers om het buitenlandse netwerk verder uit te bouwen en te optimaliseren. Dit stelt VCU in staat om vaak uit meerdere leveranciers te kiezen, wat de prijs voor gasolie voor schepen in het buitenland ten goede komt.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

 

Las- en constructiewerk

Bij VCU zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardig las- en constructiewerk voor zowel de Maritieme als de industriële sector. Met jarenlange ervaring en een team van deskundige vakmensen, bieden wij maatwerkoplossingen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid, ook wat betreft eventuele klasse-certificering. Of het nu gaat om complexe staalconstructies, pijpleidingen of onderhoudswerkzaamheden, wij staan klaar om uw projecten efficiënt en vakkundig uit te voeren.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Scheeps(ver)bouw

VCU TCD is gespecialiseerd in technische service, voert een breed scala aan werkzaamheden uit, waaronder reparaties, revisies, grootschalige verbouwingen, afbouw en nieuwbouw van diverse schepen. Een van de grootste troeven van VCU TCD is het vermogen om deze werkzaamheden op locatie, direct op het schip, uit te voeren.

Uitgebreide Mobiele Capaciteit

Om deze diensten te leveren, beschikt VCU TCD over een indrukwekkend servicewagenpark, mobiele werkplaats en kraanwagens, waardoor ze flexibel kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten, waar die zich ook bevinden.

Ervaring en Expertise

Het personeel van VCU TCD, bestaande uit servicemonteurs, lassers, reparatie- en verbouwingsspecialisten en project engineers, beschikt over uitgebreide ervaring en expertise op dit vakgebied. Deze professionals hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van hoogwaardige diensten aan klanten in de maritieme sector.

Cascobouw

VCU is ook gespecialiseerd in de cascobouw van schepen. Met onze uitgebreide ervaring en toewijding aan kwaliteit, bouwen wij scheepscasco’s die voldoen aan de hoogste standaarden. Ons team van deskundige professionals werkt nauw samen met u om op maat gemaakte oplossingen te leveren die perfect aansluiten bij uw specifieke eisen.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU Catch Processing

VCU TCD is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en installeren van visverwerkingsapparatuur, voor het verwerken van verse vis aan boord. VCU TCD ontwerpt de visverwerkingsinstallatie in nauwe samenwerking met de klant. De complete  productie van het systeem geschied in onze eigen werkplaats die is voorzien van de meest moderne machines.

De volledige installatie van een visverwerkingssysteem aan boord van uw schip is bij ons in goede handen. Ook voor onderhoud en reparatie van bestaande vis- en vangstverwerkingsinstallaties bent u bij VCU TCD aan het juiste adres.

Sinds eind 2010 is het systeem full traceability, met steun van het Europees visserijfonds hebben wij samen met onze partners de dienst Catchlocator mogen ontwikkelen en is de VCU CM Pro Computer Terminal ontwikkeld.

Voor meer informatie, bekijk de brochure in de downloads,  stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU Catchmanagement

Het VCU CatchManagement systeem is een zorgvuldig in samenwerking met de visserman ontwikkeld weegsysteem. Sinds de introductie zijn wij steeds kritisch blijven kijken en heeft dit geresulteerd in een betrouwbaar instrument aan boord om vis te kunnen sorteren, wegen, administreren en beheren.

De weegschaal en de invoermodule in het visruim zijn zeer eenvoudig en doelmatig te bedienen. De schipper is in staat om met behulp van de administratie software geavanceerde overzichten op te vragen.

Zo is altijd realtime de inhoud van het visruim op te vragen. Een van de grote voordelen is dat bij een onverwachte controle de schipper nooit meer voor verassingen hoeft komen te staan. Sinds eind 2010 is het systeem full traceability, met steun van het Europees visserijfonds hebben wij samen met onze partners de dienst Catchlocator mogen ontwikkelen.

Voor meer informatie, bekijk de brochure in de download, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU Cooling & Ice Machines

Wij zijn gespecialiseerd in de koeling van zowel de vis, als ook de koeling van koelcellen en ruimen op visserijschepen. Tevens kunnen wij de volledige installatie verzorgen en leveren wij de VCU Slurry Ice machines en VCU Flake Ice machines in verschillende capaciteiten.

VCU Flake ICE machine

Sinds 2004 hebben we ons gespecialiseerd in ijsmachines, zowel slurry- als schilferijsmachines. Onze machines worden geïnstalleerd op vissersschepen en bij visverwerkingsbedrijven.

Onze schilferijsmachines zijn uitgerust met een verticale ijsmaker die volledig is gemaakt van roestvrij staal (SS-316) met een stationaire trommel. Het voordeel van een stationaire trommel is dat het koelmiddel niet kan lekken door de afdichtingen. Standaard is de ijsmaker ook geschikt voor het maken van schilferijs uit zeewater. De stevigheid van het ijs kan worden aangepast door zout aan het water toe te voegen. Hiervoor kan een speciale zoutmengpomp en -reservoir worden geleverd.

VCU Schilferijsmachines zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 500 kg tot 60 ton per dag.

VCU Slurry Ice Machine

Wij leveren VCU Slurry Ice machines in verschillende capaciteiten. Tevens kunnen wij de volledige installatie verzorgen. VCU’s Slurry Ice is een mix van microscopisch kleine ijskristallen. De Slurryijskristallen zijn minuscuul, slechts 5 micron (of 0,005 mm) in grootte. Het overspoelt volledig de producten waardoor er geen lucht tussen het product en het VCU Slurry Ice kan komen. Zo ontstaat er een maximaal oppervlaktecontact met het te koelen product. Dit resulteert in de snelst mogelijke koude overdracht, waardoor het product onmiddellijk tot de kern wordt gekoeld. Het belemmert potentiële schadelijke bacteriële groei en chemische reacties, waardoor de houdbaarheid van het product substantieel wordt verlengd.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

OSEY Urk Winches

”De unieke combinatie van IJslandse en Nederlandse visserij kennis en vakmanschap!” Het idee voor dit eenvoudige, snelle en betrouwbare systeem werd in 1984 voor het eerst geïntroduceerd in IJsland. Nu is meer dan 95% van de IJslandse fly-shooting vloot uitgerust met Osey Lieren. Sinds 2005 is de productie van de Osey Lieren ook in Nederland gestart.

Verschillende visserij bedrijven in Nederland en Frankrijk zijn al uitgerust met Osey Lieren. Wij bieden alle soorten en maten van lieren afgestemd op uw wensen. Naast Osey Lieren ontwikkelen en installeren we complete hydraulische installaties.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Tuigage voor vissersschepen

Bij VCU Maritime zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige tuigage voor vissersschepen. We leveren het complete scala aan producten voor de tuigage, van hoogwaardige vislijnen en blokken tot gekeurde sluitingen en staaldraad stroppen. Al onze producten kunnen gecertificeerd geleverd worden om zo een goedgekeurde tuigage aan boord te hebben. Bovendien staan onze tuigage specialisten klaar om ondersteuning en service op locatie te bieden, zodat uw schip optimaal kan blijven functioneren.

Service op locatie en proefvissen

VCU Maritime gaat verder dan alleen het leveren van producten. Wij verzorgen het volledige installatie van de producten tijdens het optuigen van uw vissersschepen op locatie. Ons team zorgt voor een complete service, van installatie tot aan het proefvissen op zee, om te garanderen dat alles naar behoren functioneert. We nemen alle zorgen uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op uw visserijactiviteiten.

Voor meer informatie, lees verder of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Netten

De productie van complete visnetten vindt plaats in nauwe samenwerking met onze klanten. Een belangrijk onderdeel hierbij is ons eigen, door VCU ontwikkeld, simulatieprogramma. Met dit programma kunnen we de ontwerpen voor verschillende vismethoden realistisch simuleren, wat de functionaliteit en effectiviteit van de netten aanzienlijk verbetert. Deze ontwerpen worden zorgvuldig opgeslagen en beheerd binnen ons nettenprogramma.

Dankzij onze jarenlange ervaring met verschillende visserijmethoden heeft onze afdeling een diepgaande kennis opgebouwd, waardoor we onze klanten van hoogwaardige expertise kunnen voorzien.

Voor meer informatie, lees verder of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU CombiRope

Voor de flyshoot visserij heeft VCU Maritime alles in huis om uw schip uit te rusten. Denk hierbij aan het flyshoottouw, de netten, maar ook de boeien worden door ons geleverd.

Het Combination Rope is een combinatie van staaldraad en touw, waarbij de staaldraadstrengen geheel worden bekleed met touwwerk. Door deze combinatie ontstaat een sterke en soepele Combination Rope. De diameter van het Combination Rope varieert van 38 millimeter tot 70 millimeter. Met behulp van van een speciaal ontwikkelde machine is VCU Maritime in staat om lengtes te leveren van 3.000 tot 3.500 meter (afhankelijk van de diameter). Hierdoor zijn er minder splitsen nodig in het Combination Rope, iedere splits een verzwakking van het Combination Rope. Met behulp van van de hydraulische kraanwagen kan het flyshoottouw onder voorspanning opgedraaid worden.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Staaldraad vislijnen

VCU Maritime is toonaangevend in het leveren van hoogwaardige staaldraad vislijnen. Onze speciale aluminium/zink coating biedt uitstekende bescherming tegen corrosie. Daarnaast zijn onze vislijnen voorzien van een speciale vetting om ze te beschermen tegen zout water, wat de duurzaamheid verhoogt.

Dyneema vislijnen

VCU Maritime levert ook Dyneema vislijnen voor de borden visserij. Het grootste voordeel van Dyneema vislijnen ten opzichte van traditionele staaldraad vislijnen is hun lichte gewicht gecombineerd met een hoge breeksterkte. Deze lijnen bieden tevens uitstekende weerstand tegen UV-straling en hebben een lage rek, wat essentieel is voor een efficiënte en effectieve visvangst.

Service op locatie

VCU Maritime verzorgt services op locatie voor het onder spanning opdraaien van vislijnen. Dit kunnen wij verzorgen doormiddel van onze vrachtwagens met autolaadkranen en hydraulische haspelmachines. Wat resulteert in een verhoogde betrouwbaarheid en levensduur van de vislijnen.

Afwerkingsopties

Wij bieden een breed scala aan eindverbindingen en aanverwante hardware voor vislijnen. Klanten kunnen kiezen uit diverse opties zoals splitsen, klemmen, aangieten en puntlassen. Ons assortiment hardware, inclusief sluitingen, draaiwartels, sockets, draad- en touwkousen,  is ontworpen om aan alle specifieke behoeften van onze klanten te voldoen.

Voor meer informatie, lees verder of neem contact met ons op middels de contactpagina.