VCU TCD

De machinefabriek VCU TCD is de machinefabriek van VCU, en is gespecialiseerd in het het verlenen van technische service en het verrichten van reparaties, revisies en (grootschalige) verbouwingen, afbouw en nieuwbouw van schepen.

Werkzaamheden op locatie

Een van de sterke punten van de TCD is de werkzaamheden op het schip op locatie kunnen worden uitgevoerd. Hiervoor beschikken we over een uitgebreid servicewagenpark, mobiele werkplaats en kraanwagens.

Modern en uitgebreid machinepark

VCU TCD beschikt over een uitgebreid en modern machinepark, zoals draai- en freesbanken, computergestuurd kant- en knip-banken, plaatwalsen, MIG-, MAG- en TIG-lasapparatuur en een waterstraalsnijmachine.

Las- en constructiewerk

Bij VCU zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardig las- en constructiewerk voor zowel de Maritieme als de industriële sector. Met jarenlange ervaring en een team van deskundige vakmensen, bieden wij maatwerkoplossingen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid, ook wat betreft eventuele klasse-certificering. Of het nu gaat om complexe staalconstructies, pijpleidingen of onderhoudswerkzaamheden, wij staan klaar om uw projecten efficiënt en vakkundig uit te voeren.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Scheeps(ver)bouw

VCU TCD is gespecialiseerd in technische service, voert een breed scala aan werkzaamheden uit, waaronder reparaties, revisies, grootschalige verbouwingen, afbouw en nieuwbouw van diverse schepen. Een van de grootste troeven van VCU TCD is het vermogen om deze werkzaamheden op locatie, direct op het schip, uit te voeren.

Uitgebreide Mobiele Capaciteit

Om deze diensten te leveren, beschikt VCU TCD over een indrukwekkend servicewagenpark, mobiele werkplaats en kraanwagens, waardoor ze flexibel kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten, waar die zich ook bevinden.

Ervaring en Expertise

Het personeel van VCU TCD, bestaande uit servicemonteurs, lassers, reparatie- en verbouwingsspecialisten en project engineers, beschikt over uitgebreide ervaring en expertise op dit vakgebied. Deze professionals hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van hoogwaardige diensten aan klanten in de maritieme sector.

Cascobouw

VCU is ook gespecialiseerd in de cascobouw van schepen. Met onze uitgebreide ervaring en toewijding aan kwaliteit, bouwen wij scheepscasco’s die voldoen aan de hoogste standaarden. Ons team van deskundige professionals werkt nauw samen met u om op maat gemaakte oplossingen te leveren die perfect aansluiten bij uw specifieke eisen.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Ontwerp en ontwikkeling

De afdeling engineering is onderdeel van de werkvoorbereiding. Of het nu gaat om een klein onderdeel wat voor u gesneden moet worden of de verbouwing van een schip, u heeft steeds met dezelfde werkvoorbereider te maken. Hierdoor loopt de communicatie over korte lijnen, dit zorgt voor duidelijke afspraken en geen verassingen achteraf. VCU beschikt over het HiCAD 3d tekensysteem om complexe producten en systemen te kunnen ontwerpen. Met behulp van dit tekensysteem worden de producten zodanig ontworpen, dat deze zo goed mogelijk aan uw wensen voldoen.

Daarnaast worden de meest efficiënte productiemethodes bepaald en kunnen de producten in de fabriek zo snel en efficiënt mogelijk gefabriceerd worden met het geïntegreerde tekeningenbeheersysteem worden de tekening zodanig opgeslagen dat deze met enkele muisklikken kunnen worden geopend. Naast installaties voor visserij en scheepvaart ontwerpt en produceert VCU ook andere samengestelde producten zoals bedieningsterminals, camerabehuizingen en allerlei constructies uit staal, rvs of aluminium.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Machinefabriek

Uw partner in hoogwaardig constructiewerk

Bij VCU TCD beschikken we over een uitgebreid en modern machinepark, uitgerust met (CNC) draai- en freesbanken, kant- en knipbanken, plaatwalsen, MIG-, MAG- en TIG-lasapparatuur en een waterstraalsnijmachine. Onze volledig uitgeruste machinefabriek is dé plek voor al uw staal-, RVS- en aluminium constructiewerk. Met onze geavanceerde technologie en vakmanschap leveren wij maatwerkoplossingen van de hoogste kwaliteit.

 • Waterstraal snijden
 • Knippen
 • Kanten
 • Walsen
 • Boren- en Tappen
 • Lassen
 • Assembleren.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

RVS specials

Slijpen en polijsten wordt toegepast om het product een exclusieve uitstraling te geven en om de oppervlakte-eigenschappen te verbeteren. Bij het slijpen worden beschadigingen of materiaalstructuur door het wegslijpen van materiaal weggehaald. Ook het slijpen volgens opgegeven Ra (ruwheidswaarde) is een van onze specialiteiten. Slijpen en polijsten wordt bij roestvaststaal vaak als eindbewerking toegepast. Vele verschillende bewerkingen zijn mogelijk:

•  Geslepen (in verschillende resoluties);
•  Geborsteld (mat/halfglans);
•  Gepolijst (hoogglans);

Naast het slijpen / polijsten van bestaande of aangeboden kunnen wij ook het gehele product vanaf tekentafel tot eindproduct voor u realiseren. Toepassingsgebieden zijn o.a. jachtbouw, horeca, vlees- en- visverwerking en farmaceutische industrie.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Generatorsets

Maatwerk Containeroplossingen en Behuizingen voor Generatorsets

VCU TCD BV kan wereldwijd op maat gemaakte containeroplossingen en behuizingen leveren voor generatorsets. Indien gewenst kunnen we deze oplossingen ook geluidsarm fabriceren. Deze oplossingen kunnen modulair worden geproduceerd.

Samenwerking met Piet Brouwer Power Solutions BV

VCU TCD BV werkt samen met onze partner Piet Brouwer Power Solutions BV voor de volgende toepassingen:

 • Back-up systeem voor het openbare elektriciteitsnet
 • Industriële noodstroomvoorziening
 • Tijdelijke stroomvoorziening
 • Stroomvoorziening voor grote evenementen
 • Stroomvoorziening voor offshore- en maritieme toepassingen.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU Catchmanagement

Het VCU CatchManagement systeem is een zorgvuldig in samenwerking met de visserman ontwikkeld weegsysteem. Sinds de introductie zijn wij steeds kritisch blijven kijken en heeft dit geresulteerd in een betrouwbaar instrument aan boord om vis te kunnen sorteren, wegen, administreren en beheren.

De weegschaal en de invoermodule in het visruim zijn zeer eenvoudig en doelmatig te bedienen. De schipper is in staat om met behulp van de administratie software geavanceerde overzichten op te vragen.

Zo is altijd realtime de inhoud van het visruim op te vragen. Een van de grote voordelen is dat bij een onverwachte controle de schipper nooit meer voor verassingen hoeft komen te staan. Sinds eind 2010 is het systeem full traceability, met steun van het Europees visserijfonds hebben wij samen met onze partners de dienst Catchlocator mogen ontwikkelen.

Voor meer informatie, bekijk de brochure in de download, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU Catch Processing

VCU TCD is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en installeren van visverwerkingsapparatuur, voor het verwerken van verse vis aan boord. VCU TCD ontwerpt de visverwerkingsinstallatie in nauwe samenwerking met de klant. De complete  productie van het systeem geschied in onze eigen werkplaats die is voorzien van de meest moderne machines.

De volledige installatie van een visverwerkingssysteem aan boord van uw schip is bij ons in goede handen. Ook voor onderhoud en reparatie van bestaande vis- en vangstverwerkingsinstallaties bent u bij VCU TCD aan het juiste adres.

Sinds eind 2010 is het systeem full traceability, met steun van het Europees visserijfonds hebben wij samen met onze partners de dienst Catchlocator mogen ontwikkelen en is de VCU CM Pro Computer Terminal ontwikkeld.

Voor meer informatie, bekijk de brochure in de downloads,  stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

VCU Cooling & Ice Machines

Wij zijn gespecialiseerd in de koeling van zowel de vis, als ook de koeling van koelcellen en ruimen op visserijschepen. Tevens kunnen wij de volledige installatie verzorgen en leveren wij de VCU Slurry Ice machines en VCU Flake Ice machines in verschillende capaciteiten.

VCU Flake ICE machine

Sinds 2004 hebben we ons gespecialiseerd in ijsmachines, zowel slurry- als schilferijsmachines. Onze machines worden geïnstalleerd op vissersschepen en bij visverwerkingsbedrijven.

Onze schilferijsmachines zijn uitgerust met een verticale ijsmaker die volledig is gemaakt van roestvrij staal (SS-316) met een stationaire trommel. Het voordeel van een stationaire trommel is dat het koelmiddel niet kan lekken door de afdichtingen. Standaard is de ijsmaker ook geschikt voor het maken van schilferijs uit zeewater. De stevigheid van het ijs kan worden aangepast door zout aan het water toe te voegen. Hiervoor kan een speciale zoutmengpomp en -reservoir worden geleverd.

VCU Schilferijsmachines zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 500 kg tot 60 ton per dag.

VCU Slurry Ice Machine

Wij leveren VCU Slurry Ice machines in verschillende capaciteiten. Tevens kunnen wij de volledige installatie verzorgen. VCU’s Slurry Ice is een mix van microscopisch kleine ijskristallen. De Slurryijskristallen zijn minuscuul, slechts 5 micron (of 0,005 mm) in grootte. Het overspoelt volledig de producten waardoor er geen lucht tussen het product en het VCU Slurry Ice kan komen. Zo ontstaat er een maximaal oppervlaktecontact met het te koelen product. Dit resulteert in de snelst mogelijke koude overdracht, waardoor het product onmiddellijk tot de kern wordt gekoeld. Het belemmert potentiële schadelijke bacteriële groei en chemische reacties, waardoor de houdbaarheid van het product substantieel wordt verlengd.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

OSEY Urk Winches

”De unieke combinatie van IJslandse en Nederlandse visserij kennis en vakmanschap!” Het idee voor dit eenvoudige, snelle en betrouwbare systeem werd in 1984 voor het eerst geïntroduceerd in IJsland. Nu is meer dan 95% van de IJslandse fly-shooting vloot uitgerust met Osey Lieren. Sinds 2005 is de productie van de Osey Lieren ook in Nederland gestart.

Verschillende visserij bedrijven in Nederland en Frankrijk zijn al uitgerust met Osey Lieren. Wij bieden alle soorten en maten van lieren afgestemd op uw wensen. Naast Osey Lieren ontwikkelen en installeren we complete hydraulische installaties.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.

Technische groothandel

De VCU TCD beschikt over een eigen technische groothandel, waardoor een snelle levering van onderdelen, service en kwaliteit gewaarborgd wordt.

Tevens levert VCU TCD een aantal merken pompen en is in staat om de levering van- en reparatie van compressoren, separatoren en hydroforen te verzorgen.

Ook biedt VCU een compleet assortiment hydrauliek-slangen en koppelingen. Bovendien kan iedere gewenste hydrauliek slang-assemblage verzorgt worden.

Service op locatie

VCU TCD is uw betrouwbare partner voor technische service, reparaties, revisies en (grootschalige) verbouwingen van diverse schepen. Een van onze grootste voordelen is dat wij deze werkzaamheden op locatie kunnen uitvoeren. Ons team van gemotiveerde vakmensen staat klaar met een uitgebreid servicewagenpark, mobiele werkplaats en kraanwagens om u snel en efficiënt van dienst te zijn.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina.